poniedziałek, 12 maja 2014

#zupa paprykowa z grzankami


Czego potrzebujemy?

2 papryki
cebula
ząbek czosnku
1/2 opakowania serka naturalnego do kanapek
2 kostki bulionu warzywnego
kolendra
pietruszka
słodka papryka 
sól 
pieprz
oliwa z oliwek
+ grzanki opcjonalnie



  • do garnka wlej  ok. 2 łyżki oliwy z oliwek i podgrzej, a następnie wrzuć do garnka pokrojone warzywa oraz posiekany czosnek
  • warzywa podduś na wolnym ogniu aż odrobinę zmiękną
  • do osobnej miski wrzuć dwie kostki bulionu warzywnego i zalej zagotowaną wodą, wymieszaj
  • bulion przypraw ziołami, solą oraz pieprzem
  • bulion wlej do garnka z duszącymi się warzywami, wymieszaj, gotuj aż do zmiękczenia warzyw
  • odstaw garnek, dodaj serek, całość zmiksuj blenderem
  • do miseczki wrzuć garść grzanek, zalej zupą, przypraw pietruszką


smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz